Regen
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
12 Augustus 2011 | China, Sjanghai
Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze dag niet veel heb mee gekregen. Heb tot kwart over 1 s`middags in bed liggen slapen dus dat was even wat minder. In de middag met pa naar het ticket centrum toe gelopen voor het halen van kaartjes voor de trein naar Suzhou voor de volgende dag. Maar wat een weer, is het droog en ben je nog geen vijftig meter aan het lopen begint het al te regenen. Snel bij de subway dan maar even schuilen tegen de regen. Het duurde toch wel erg lang voor het wat minder werd. Aan de overkant van de straat bij de plaatselijke supermarkt beide een paraplu gekocht en daar gingen we dan. Ben je bij het ticket centrum en vraag je voor tickets moeten ze ook nog eens je paspoort hebben. Dus we konden weer terug naar het hostel om onze paspoorten op te halen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en hadden we de tickets voor de trein. De stad in gelopen in de stromende regen. Dan zie je in de stad soms nog best grappige taferelen. Mensen die paraplus verkopen op straat. Waar onder ook kinderen. Maar zodra er dan iemand van de beveiliging aan komt lopen is het rennen geblazen. Het zijn namelijk allemaal mensen die iets extra willen verdienen dus aan illegale verkoop van spullen op straat doen. Dus dan rennen en de beveiliging er achter aan. Door het slechte weer zijn we maar een groot winkel centrum in gelopen om daar een beetje kleding te bekijken. Uiteindelijk heeft pa ook nog een t shirt gekocht. We hebben nu alle bij weer een zelfde t shirt maar die van pa is een maatje groter. De rest van de avond doorgebracht in het hostel en ons vermaakt met andere gasten uit Duitsland en Amerika. Groet van Pa en Roel.