Bootjes Kijken
Door: Karell
Blijf op de hoogte en volg Roel
09 Augustus 2011 | China, Sjanghai
De dag rustig begonnen met een ontbijt op straat, gewoon wat kopen want alles word vers bereid op straat en dan rustig gaan zitten eten en rondkijken want er is elk moment wel wat anders te zien. Na een uur de wandel schoenen aangetrokken voor een tocht van ongeveer 20 km heen en terug langs en rivier in de stad die uitmond in de Huangpu river De promenade langs de rivier is geweldig groot (Bunt) en er is hier een scheepvaart verkeer waar van alles voorbij komt aan kleine zeeschepen tot mariene schepen an van all soorten vracht en tank schepen. heel veel schepen hebben de stuurhut voor op het schip zitten, dat scheelt, want dan kan je de lading achter de stuurhut flink hoog opstapelen. Het wandelen en alles bekijken wat er op het water gebeurd neemt zo een dag tijd in beslag met tussendoor natuurlijk de nodige foto sessies met de Chineesjes die ook vakantie hebben. ((en dat zijn er een hele hoop)). Aan het eind van de middag een bezoek gebracht aan een foto expositie en hier naartoe gereisd met de subway. Dit werkt wel even anders als in Beijing en is wel 3 keer groter .er zijn een stuk of tien lijnen die elkaar op verschillende plaatsen kruisen en dan overstappen, dus bliksems opletten. Als je een kaartje koopt de eind bestemming opgeven en dat is bepalend voor de reiskosten. Je kunt er dan allen maar uit op de eindbestemming uit. De expositie bezocht en weer terug met de trein . Dit is ook gelukt maar je moet weten welke van de 4 uitgangen van het station je moet hebben want de uitgangen zitten vaak op de hoek van een zes baan’s autoweg waar al het voetganger verkeer ook onder de weg door gaat. Dus opletten of lopen. De avond maaltijd deze keer genoten in een restaurant waar een chinees werkt die we eerde ontmoet hadden. We hebben hier geweldig gegeten . Kip met pinda’s en noten,varkensvlees met ui en groen pepers, rijst met diverse groenten, en aardappelen in reepjes gesneden met diverse kruiden gewokt. Een geweldige maaltijd voor een bedrag van omgerekend 15 euro voor 2 personen. We waren zo rond dat er met moeite nog een fles bier bij in kon. Tijd om uit te Buiken en naar bed te gaan. Groeten van Roel en Karel Sjanghai China.
09 Augustus 2011 - 13:51
Pim The One And Only:
Ej Roel en Karel,
Jullie zijn nu lekker aan het uitrusten op jullie laatste bestemming in China toch?
Jammer van de TV-show maar de volgende keer beter toch.
Zal nog wat achterstallige reisverslagen van jullie lezen want vanwege de vakantie in Frankrijk weer het nodige gemist ;)
Geniet ervan en tot over een kleine 2 weken in Nederland !
09 Augustus 2011 - 17:48
Ome Dirk Tante Annie:
Wij hebben jullie reisverslagen met
belangstelling gelezen,wat een mooi
land een hele andere cultuur.jullie
zien heel wat,geniet er nog een poosje van.wensen jullie nog hele fijne dagen.
groetjes. -
11 Augustus 2011 - 05:13
Roel Kersjes:
Ha die Pim, de enige echte. Het gaat goed hier en na je vakantie in Frankrijk alleen maar wijn en geen bier. GoedGoan.Roel en Karel. -
11 Augustus 2011 - 05:17
Roel Kersjes:
Hallo ome Dirk en tante Annie, Leuk een reactie van jullie te lezen, Voor onkel Dirk, in een stadsbus proppen ze hier makkelijk 130 personen, (dit zijn geen dubbel dekkers). Groet Roel en Karel. -
11 Augustus 2011 - 07:09
Loes:
Hoi Roel en Karel,
Ik mis jullie reisverslagen???Want deze lees ik liever dan de krant Duuuuus?????????
Lieve groet en knuffels van mij -
11 Augustus 2011 - 13:39
Karel: