Donderdag een na laatste dag in China
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
19 Augustus 2011 | China, Peking
Papa was er zo als gewoonlijk weer vroeg uit om rond te gaan. Zelf ben ik in bed blijven liggen. Het was een van de laatste dagen en was wel balen dit was precies de dag dat ik mij niet zo lekker voelde. Last van hoofdpijn en misselijkheid. Misschien toch iets verkeerds gegeten de vorige dag of zo. Naja wie weet het kan zo veel oorzaken hebben. Pa is dus de stad rond geweest en heeft zich zelf nog een nieuwe spijkerbroek en een T-shirt gekocht. De broek is wel heel apart en zal ook iets zijn wat je niet snel in Nederland terug zult zien. Het is namelijk een exclusieve broek. De broeken maakte de mensen in de winkel hele maal zelf en ook de print die er op zit is geheel eigen ontwerp. Achter op de broek staat met een geel, goud kleurige draad een karper afgebeeld en onder aan de pijpen met gele bedrukking de schubben van een karper. Heel apart en echt iets dat je in Nederland niet terug zult vinden. Het scheen dat er in de stad ook nog een hoge pief voorbij zou komen of zo want straten waren afgezet en over waren militairen en politie volgens papa. Heb er zelf alleen niet veel van gezien heb tot 15:00 uur liggen slapen. Papa had nog wat te eten voor mij mee genomen en wat te drinken. Even ge douchet en opgefrist en toch maar naar buiten om een wandeling te maken. Misschien dat ik me daar wel beter van voelde. Eventjes naar de stad gelopen om bij de supermarkt te bezoeken en nog een paar kleine dingentjes te komen. Een stukje speelgoed en een zakje met kruiden. Het speelgoed is een soort van XXL shuttle wat gebruikt word bij badminton. Alleen deze heeft veren achter aan en je schopt hem naar elkaar over in plaats van dat je een racket gebruikt om te slaan. Tegen de tijd dat ik weer terug was, was het ook alweer tijd om te gaan eten. zijn samen met twee ander chinezen uit het hostel naar ons plaatselijke restaurantje geweest om daar nog een keer te genieten van het lekkere eten dat er bereid word. Hadden verschillende gerechten tofu met kruiden, kip met groente, rundvlees met groene pepers, komkommer met knoflook, en groene groente met paddenstoelen en elk van ons had nog een schaaltje met rijst. De grote gerechten op het midden van de tafel en pakken wat je lekker vond. Bij terugkomst in het hostel ging er nog een andere groep uit eten en werden pa en ik ook al meteen mee gevraagd om te gaan eten. pa is niet mee geweest maar ik wel. We zijn weer wezen hot potten bij ons bekende adres daar ook nog eens lekker pittig gegeten. Was wel erg grappig. Ik moest de weg wijzen en was ook nog eens de grootste van de gehele groep dus ik was duidelijk te zien. Dit zorgde er dan ook weer voor dat er tijdens het eten de nodige foto`s gemaakt moesten worden vooral ik al etend met stokjes. Op de terugweg onderweg nog een ijsje eten en gezellig kletsen. Bij terugkomst in het hostel nog even lekker op de bank hangen en dan naar bed. De volgende dag op tijd opstaan om onze tassen in te pakken en zien dat alles er in past. En ook heel belangrijk kijken hoe zwaar de tas is dat we niet over het gewicht heen gaan. Tot snel weer thuis we zullen zaterdag om kwart over 12 landen op Schiphol. We kijken er naar uit om iedereen weer terug te zien. Tot ziens weer thuis
Groet Karel en Roel.
19 Augustus 2011 - 13:01
Fam Reintjes:
Wij wensen jullie een goede
terugreis
Groetjes Fam Reintjes -
19 Augustus 2011 - 21:37
Pim:
Ondertussen zijn ze al vertrokken voor de vlucht van Peking naar Moskou. Aangezien de landing op Schiphol om 12:15 uur gepland staat, zullen ze vlucht SU0229 pakken. Deze zal om 12:15 uur landen in Amsterdam. Roel en Karel: see you both back in the Greffelkamp! -
21 Augustus 2011 - 07:24
Marleen:
Beste Roel en Karel,
Goede vlucht gehad? Heerlijk weer geslapen in jullie eigen bed?? Super om al jullie verhalen gelezen te hebben. Een reis om nooit meer te vergeten, geweldig. Tot donderdag op zwemmen Roel :) Groetjes Marleen -
21 Augustus 2011 - 18:15
Hallo fam Reintjes, bedankt en we komen er aan, Roel en Karel. -
21 Augustus 2011 - 18:16
Hallo Pim, We vliegen... -
21 Augustus 2011 - 18:18
Roel Kersjes:
Hoi Marleen, bedank voor je leuke reactie's en van ons de Groetjes en van Roel tot donderdag. Groet Roel en Karel.