Aankomt Xi`an - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu Aankomt Xi`an - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu

Aankomt Xi`an

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

12 Juli 2011 | China, Peking

Dinsdag 12 juli
Ja we hebben het gered. Echt wat een gedoe was het de stress zat er goed in en we waren ook bang dat we de trein niet zouden halen. Maar gelukkig alles is goed gekomen en daar gingen we dan met de trein naar Xian. 16 uur lang treinen we hadden gelukkig een soft sleeper. Dat houd in dat je dan in totaal met 4 mensen per cabine slaat. Van onze Chinese mede reizigers hebben we geen last van gehad. Ik denk eerder van ons aangezien ik van pa te horen had gekregen dat ik het halve regenwoud s`avonds heb om gezaagd. Verder met de bedden paste het ook nog maar net. Lag nog niet zo verkeerd alleen jammer dat het allemaal doorgezakt was maar oké we hebben het overleeft. Dus daar zijn we dan in Xi`an op naar de bus. Met de bus naar ons hostel. Niet wetend waar we uit moesten stappen en heb dus een wat oudere man gevraagd waar we uit moesten stappen ( het adres stond in karakters in de lonely planet ) met gebaren werd ons duidelijk gemaakt wanneer we nog verder moesten reizen en op het punt dat we uit moesten stappen werd er fanatiek naar de zijkant gewezen. Vriendelijk bedankt voor de hulp en de man begon te lachen hij vond het blijkbaal allemaal nog wel amusant. En toen zoeken naar ons hostel. We waren de stadspoort al onder door en konden het niet vinden. Gelukkig sprak een Amerikaanse meid ons aan of wij het konden vinden. Ze keek kort op de kaart en heeft ons de goede kant op gewezen. Onderweg vertelde ze dat ze student was en in Xi`an leerde. Van haar vader kregen we meteen te horen dat ze nu een jaar hier was en dat hij haar maar eens op kwam halen tijd om weer naar huis te gaan. We hebben uiteindelijk ons hostel gevonden. Ziet er allemaal netjes uit en helemaal in stijl. Met de westerse wc is het ook afgelopen hier ook gewoon het wel bekende gat in de grond. We verblijven in Xi`an een totaal van 6 nachten in een doorn room. Dit houd in dat je met meerdere mensen op 1 kamer slaapt. We hebben een doorn room voor 6 personen. Tot nu toe liggen er nog twee andere dames op de kamer. Maar we hebben er nog niet echt contact mee gehad ook omdat ( wat ik weet ) 1 van de dames geen Engels spreekt. Verder een beetje de stad gaan verkennen. En we hebben besloten dat we morgen de stadsmuur maar eens gaan bewandelen. Eerst wouden we gaan fietsen maar gaan lekker lopen is een rondje van max 15 kilometer dus moet te doen zijn. En daar gaan we dan nieuwe stad dus meteen maar op verkenning tocht. Als eerste maar eens uit zoeken waar de lokale supermarkt zich bevind. Al snel gevonden maar dit ding was ook al weer groter dan dat we verwacht hadden. Het blijkt maar weer je kunt er niet van op aan hoe groot het aan de binnenkant is als e het gebouw van de buitenkant bekijkt. Weer terug gelopen naar ons hostel en op zoek naar iets te eten. Hebben al wat gevonden voor morgen avond. 1 minuut maaltijden. Binnen 1 minuut word er een complete maaltijd klaar gemaakt in 1 pan. En dan ook echt kokend heet! Zo als pa het noemde was het koken op een smidvuur. Zag er allemaal netjes uit dus daar morgen meer over. Nu lekker een Hans drinken en dan eens fatsoenlijk proberen te slapen aangezien het in de trein niet echt wou lukken.
Voor de rest iedereen een fijne avond en we horen graag van jullie.

Groet Karel en Roel

• 13 Juli 2011 - 16:05

Hein:

Hoi karel,jullie reis verslagen weer gelezen, erg leuk. Je nieuwe coupe is een hele verbetering.Nog veel plezier,groetjes Hein.

• 13 Juli 2011 - 17:36

Marleen:

Heej Roel en Karel :)
    Heb me snel aangemeld, super leuk om mee te lezen wat jullie allemaal mee maken. Volgens mij hebben jullie het erg gezellig en al super veel gezien en meegemaakt! Super! Het zwemmen zit er op, je hebt niks gemist hoor de laatste paar weekjes! Bedankt nog voor je felicitatie krabbel. Heel veel plezier samen nog! LiefsMarleen

• 13 Juli 2011 - 21:02

Els:

hallo!
    Zo te lezen hebben jullie het super na je zin. veel plezier nog! en we volgen jullie via het lezen van de verslagen.
    liefs