De kapper en de Trein
Door: Karel
Blijf op de hoogte en volg Roel
12 Juli 2011 | China, Peking
De maandag rustig begonnen met een ontbijtje om 10.30 uur, daarna de boel inpakken en de hele boel bij de receptie achter de balie gedumpt. Met Roel nog even de stad in effe winkelen en een hemd kopen voor Roel. Dit alles in de plaatselijke supermarkt waar van alles aan bedrijfjes gevestigd is. Dus ook een kapper. Aangezien ik de meeste wilde haren nog heb, is er in overleg met Roel besloten om er maar wat af te halen. Wat een circus om de kapper uit te leggen wat de bedoeling is, de hele zaak komt er aan te pas, de baas het personeel en even later ook de klanten. Allemaal met een grijns op het gezicht van hier tot Tokyo. Van armoede werd het model van Roel maar als voorbeeld genomen, en toen begon het. Eerst de haren wassen, dat gebeurd liggend met het hoofd in een wasbak, goed wassen en tevens alles even goed masseren. ( het Hoofd, voor de collega’s ) en dan knippen maar, alle haren werden netjes gescheiden gehouden van de Chinese haren. ( word gebruikt voor een goede verf kwast ) . Na het knippen weer wassen en uitspoelen en dan het spul in model brengen. Roel heeft van het hele gebeuren een foto gemaakt en deze zal best wel geplaatst worden .Het heeft allemaal in 3 kwartier plaatsgevonden en met een enorme grijns op het gezicht van de kapper werden we uitgezwaaid. Een ijsje eten en toen terug om te beginnen aan de reis naar Xian. We vertrokken om 10 voor vijf met de taxi, die dat normaal in 15 minuten doet maar na 500 meter al in de file stond. Om 15 min voor zes zijn we aangekomen en toen begon de run naar de trein. Bagage controle kaart controle en het juist perron uitzoeken voor het vertrek van trein K41 naar Xian. Om 1 min voor 6 in de trein en deze vertrok om precies 6 uur . ( Mazzel gehad ) en een uur nodig gehad om bij te komen van de spanning. We zijn onderweg voor de eerste grote trein reis van ruim 1200 KM. De rest van de reis is voor morgen en die klopt Roel er in. We gaan slapen met nog twee Chinezen in de cabine.
Welterusten, Roel en Karel
12 Juli 2011 - 14:36
Ferry:
Leuk verslag weer! Waar blijven de foto's van de nieuwe coupe van karel? ;)
12 Juli 2011 - 17:44
Zundappie:
kan weinig aan fout gaan karel
en ben ook wel benieuwd hoe de coupe er nu uit ziet je hebt er toch niet zoveel af laten halen als ik he
groeten daar -
12 Juli 2011 - 18:42
Arnold-ria:
mooie verslagen en goede fotos.
het kapels staat je goed volgens ria. -
13 Juli 2011 - 03:53
Roel Kersjes:
Hallo Ria en Arnold,
het gaat goed hier en ik ben blij dat er nog een is die het kapsel mooi vind. Groeten Roel en Karel. -
13 Juli 2011 - 03:55
Roel Kersjes:
Hallo olde bromfiets, Hier is het iets moderner op dit gebied. alle bromfietsen zijn electriche dus verkopen dat ding.
Karel