Zaterdag bijkom dag - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu Zaterdag bijkom dag - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu

Zaterdag bijkom dag

Door: Karel en Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

10 Juli 2011 | China, Peking

Zaterdag 9 juli 2011
Vandaag geen grote dingen gedaan, rustig bijkomen van alles wat we deze week gedaan hebben en de enorme hoeveelheid indrukken die op je afkomen verwerken. De was uitgezocht en weggebracht voor een flinke reiniging, want bij temperaturen van 34 graden wil het zweet wel loskomen. Verder hebben we een wandeling gemaakt door de Hutong, de volkswijk waar wij in verblijven, hier leeft de bevolking gewoon op straat en gaat alleen naar binnen om te slapen. De ruimtes zijn meestal niet meer dan een 10 vierkante meter, wc’s hebben ze niet in de woon/ slaapruimtes maar elke straat heeft een of meerdere openbare toiletten met het welbekende gat in de grond. (als de nood hoog is, dan is de redding : gat in de grond: nabij.)

Roel:
en deze is op dit moment ook onze beste vriend. Zowel pa als ik ondervinden nu wat problemen met de darmen. Het werkt niet allemaal meer zo als het hoort te werken dus dat is wel wat minder. Veel water blijven drinken en hopen dat alles snel een beetje gewend is aan het eten hier. Het is niet allemaal zon stevige kost als wat we thuis gewent zijn. Hebben ook maar een brood dag in gelast. En s`avonds op zoek naar een stevige maaltijd in de hoop dat de darmen ook weer een beetje tot rust komen. Na even zoeken en met behulp van onze speciale menu kaart hebben we toch gevonden wat we zochten. Aardappelen!!! Het moesten eigenlijk schijfjes zijn maar het waren sliertjes. Ook goed het was tenminste aardappel en ik was blij dat het niet zon vette maaltijd was dus ik was weer blij. Na het eten weer terug naar ons hostel. Hier zijn we buiten gaan zitten hebben de wekker op 30 minuten gezet en zijn gaan tellen hoeveel blanke buitenlanders er langs komen. Na een half uur hadden we een totaal van 76 blanke toeristen geteld. Even later kwam er nog een fransoos bij ons er bij zitten en hebben we nog een tijdje mee gepraat. Was een erg gezellige avond. Naar bed en morgen de spullen pakken want we moeten weer naar een andere kamer. Aangezien we maandag met de trein vertrekken blijven we dus een nacht langer hier. We dachten dat de maandag onze vertrek dag zou zijn maar het bleek dus al de zondag te zijn. Maakt niet uit ook weer wat er bij geleerd en we passen ons wel aan het geen hoe het gaat. Maandag dus vertrek naar Xi`an hier verblijven we ook weer 5 nachten en vandaar uit reizen we weer verder. Maar eerst Xi`an!

Groet Karel en Roel

• 10 Juli 2011 - 08:41

Loes:

Ja heeee mannen, zoals de klok thuis tikt.........! Ik hoop voor jullie dat het weer wat beter gaat en goed dat je even een rustdag neemt tijd om te verwerken hebben jullie ook zeker nodig.
    Fijne zondag.

• 10 Juli 2011 - 13:10

Roel Kersjes:

ha die Loes, het gaat weer prima, vandaag reist kip noten en gekleurde groenten gehad,en Roel is naar de MEC geweest voor de nodige vette hap.

groet en kus Karel