Altaar van de hemel en keizerlijke altaren
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
09 Juli 2011 | China, Peking
Altaar van de Hemel en Keizerlijke altaren.
Een nieuwe dag met weer genoeg nieuwe dingen om te gaan doen. Even ontbijten en pa ging uitzoeken hoe we naar het altaar van de hemel en keizerlijke altaren konden komen. En zelf ben ik in de tussentijd onze water voorraad weer gaan aanvullen. Naar de super markt gelopen en een pak water gehaald. De chinezen vinden het geloof ik nog steeds een raar gezicht een westerling met een pak water op zijn schouder. Want je word van alle kanten aan gekeken. Terug bij ons hostel tas ingepakt en op naar het park. Weer lekker makkelijk met de subway wat een geweldig vervoersmiddel. Het gaat super snel en als je zet wat voor afstanden je in die korte tijd aflegt dat je er in zit dat is bijna niet normaal meer. Aangekomen bij ons eindstation liepen we de subway uit en was het even kijken waar we naartoe moesten. Het is alsof de mensen hier weten waar je naar toe wilt want meteen werd er gewezen welke kant wij op moesten om bij het park te komen. Maar wat een park, het park is echt super groot. En het meest verwonderlijke van alles. Heel netjes onderhouden en schoon! Met de andere parken en bezienswaardigheden was er vaak veel meer rommel dit was hier niet het geval. Als eerste zijn we door de Long corridor gelopen. Hier grenzen onder andere het slachthuis en de keuken aan. Hier werden de maaltijden bereid die als offer voor de goden werden gebruikt om te vragen voor een goede oogst. Via de Long corridor kwamen we bij de tempel of good harvest. Ook hier weer een heel groot gebouw. Het is de grootste houten ronde toren van China. De toren is gebouwd op een verhoging opgebouwd in drie ringen. Elk jaar bidden en vastte de keizer in deze toren om de goden om een goede oogst te vragen. Het dak rust op 28 zuilen, de middelste vier staan symbool voor de vier seizoenen. De zuilen die daar weer omheen staan symboliseren de twaalf maanden en de twaalf maal twaalf uren van de dag. Het is een geweldig groot complex met moeite het geheel op de foto gekregen. Met de rug tegen de toegang deur gaan staan en dan met de telefoon proberen een foto te maken omdat het met de camera niet wou lukken. Zo groot dat het geheel is. Verder zijn we nog een paar altaren bekeken. Die er in het park te zien waren. Het is wel duidelijk dat alles zo groot mogelijk moest in die tijd. De brug die leid van de toren of good harvest naar een ander heiligdom bewijst dit feit. Op deze lange brug passen met gemak een x aantal duizend mensen op. Bij terugkomst in ons hostel nog even rustig aan gedaan en toen weer naar de super markt om te gaan eten. Moet eerlijk zeggen dat zowel pa als ik het nu toch wel beginnen te merken dat al dat chinezen toch niet zo goed is voor de maag. Onderweg kwamen we nog langs de MAO livehouse een klein podium waar verschillende keren per week bandjes optreden. Voor vanavond stond er volks muziek op het programma maar wel in het Engels. Dus dat scheelde alweer. Omdat het toch wel een bekende tent bleek te zijn hier in de buurt zijn we er deze avond ook naar toe geweest. Zelf vond ik het wel mooi de band hete The Tree. Twee mannen speelde op gitaar en zongen daarbij. Deze twee mannen produceerde wat rustige muziek tot ook wel een lekker stukje hardrock. Er werd ook synthesizer bij gebruikt en zon paneeltje wat sommige drummers hebben met verschillende geluiden. Pa vond het wat minder hij kon het niet echt een plek geven omdat het hele andere muziek is dan wat je normaal hoort. Na de tijd nog even lekker bij ons hostel buiten een biertje gedronken hier hebben we nog gezelschap gekregen van twee Canadese dames uit het franse deel van Canada. Hebben hier een gezellige avond mee gehad en daarna het bed in.
Groet Karel en Roel