Chongqing afgelopen dagen
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
28 Juli 2011 | China, Chongqing
Chongqing
Zo we zijn al weer wat dagen verder en lopen ook nog een aantal verslagen achter. Het belangrijkste dat ik kan melden. Je hebt niks bijzonders gemist anders had het al online gestaan. We zijn hier in Chongqing en het is behoorlijk wennen. Vooral omdat het weer zo anders is dan waar we vandaan komen. Het is 5 graden warmer dan in Chengdu maar de lucht is ook wat droger. Een korte inspanning is al voldoende om in zweten uit te barsten. Het straat beeld is hier ook heel anders dan dat we gewend zijn. Normaal zie je de gehele dag door mensen op straat, is het druk en overal is wel iets te doen. Hier is ook genoeg te doen alleen wel binnen bepaalde tijden. Tussen s`ochtens 6 en 11 uur is er genoeg te zien hier. Overal word handel gedreven. Het is een soort van distributie station hier in de stad. Alleen dan heel veel groter. Miljoenen schoenen kun je hier vinden. Alleen niet in de grote maten dat is wel jammer. Maar voor de schoenen liefhebber met kleine maat. Leeft je uit! Wanneer je de straat in komt lopen kun je al ruiken dat er schoenen verkocht worden want door de gehele straat hangt een geur van nieuwe schoenen. Handelaren uit de wijde omgeving komen hier naar Chongqing om spullen voor hun eigen handel te kopen. Het maakt niet uit hoe groot het busje is je kunt er veel mee vervoeren. Gewoon achter de laatklep een stuk uit laten steken en dan tot boven op het dak. Trouwens de vrachtwagen chauffeurs kunnen hier nog heel wat leren. Het woord pallet en vorkheftruck kennen ze hier niet. Alles word met de hand de vrachtwagen in getild en opgestapeld uiteindelijk wanneer ze klaar zijn met laden is het ook echt een vrachtwagen. Je zult nergens een onbenutte plek vinden waar eventueel nog wat zou kunnen staan. De vrachtwagens worden tot aan de nok toe gevuld achter aan word een klein plekje vrij gehouden waar nog een paar man kunnen zitten wanneer de vracht vervoerd word. Tja er passen geen 5 man in de cabine van de truck. De markt hier is enorm groot. Je loopt van de ene hal naar de andere en elke hal is weer gevuld met een ander product. In de een schoenen een ander speelgoed, kleding, sportartikelen en nog veel en veel meer. Handelen is niet echt nodig er staan bijna overal prijzen op en er worden nog wel redelijke prijzen gevraagd voor de producten die er te koop staan. Pa en ik hebben ons beiden een Chinese blouse gekocht. Pa een zwarte en ik een rode. Je kijkt je ogen uit naar alle producten die er te koop staan en ook met hoeveel dozen tegelijk alles vervoerd word binnen de complexen overal zijn dragers die met een stuk bamboe over de schouder en wat touwen er aan de dozen vervoeren. Ook zijn er kruiers die de dozen naar de vrachtwagens, busjes en auto`s brengen. Mensen die zelf geen auto of bus hebben nemen het openbaar vervoer. De dozen worden dan zo in een keer de bus in geladen en rijden maar. Tegen de middag is het rustig op straat omdat het dan gewoon te warm is om wat te doen. Vandaag ook weer het is n momenteel 38 graden hier. In het hostel is het nu wel goed vol te houden. Maar de airco staat ook op vol vermogen te koelen en dan is het hier nog steeds rond de 20 graden binnen. En s`avonds komt het leven hier weer op gang. Na zeven uur komen de vrachtwagens met vis bij het verdeelstation. Grote tanks met daarin water en vis. Er staan nog een aantal grote zuurstof tanks op de wagen om er voor te zorgen dat er voldoende zuurstof in het water gepompt word. De wagen word iets schuin gezet en men laat de tank langzaam leeg lopen. Zo zakt alle vis naar een punt en kunnen ze het makkelijker er uit scheppen. Naast de wagen staan steekwagens met daarop een groot blauw vat en daar word de vis in gegooid. Is trouwens alleen maar vis wat er dan in gaat geen water omdat dat te zwaar is met het vervoeren. En er moet zo veel mogelijk vis in een keer mee. Hebben ons een biertje gehaald en zijn er aan de andere kant van de straat eens even rustig voor gaan zitten en hebben bekeken hoe en wat er nou allemaal gebeurt. Na een tijdje zijn we maar wat gaan eten. hier kun je het beste gewoon s`avonds op de straat eten. de een staat er met noedels een ander met een grote barbeqeu waar je zelf dingen uit kunt zoeken die er dan vervolgens op gebakken worden. Met een beetje leuk combineren van de ingrediënten van verschillende kraampjes kun je jezelf een lekkere maaltijd maken. Nog even volhouden hier in het hostel en dan stappen we morgen 29 juli s`avonds op de boot. We hebben het gered hebben een cruise schip gevonden waarmee we mee kunnen varen. Is wel een Chinese boot dus hoop dat alles nog een beetje redelijk is maar dat zien we dan wel weer.
Groet Karel en Roel
28 Juli 2011 - 06:46
Chiel:
Wat is de grootste maat die ze verkopen? -
28 Juli 2011 - 08:16
Loes:
Wat warm zeg, dus rustig aan daar.Als ik die foto zie van het eten dan draait mijn maag al rond,jullie zijn het een en ander vast wel gewend,trouwens thuis zul je dit niet op je bord vinden brrrrr! Hoe lang zitten jullie op de boot?? Liefs mij -
28 Juli 2011 - 10:50
Roel Kersjes:
voor schoenen??
ligt er aan welke schoenen maar hier hebben ze niet echt de extreem grote maten zo als wij hebben daarvoor kun je in beijing wel weer schoenen krijgen. ligt er maar net aan waar je bent. -
28 Juli 2011 - 20:32
Jeroen En Francien:
Hallo mannen, zo te lezen maken jullie het goed en doen jullie veel indrukken op.
het is erg leuk om jullie verhalen te lezen. Heel wat anders dan ons greffelkamp.
Ook daar is het afgelopen weekend veel gebeurd. De nodige verhalen zullen jullie al wel gehoord hebben maar het was weer bere gezellig.
Je tentversiering is ondanks je afwezigheid toch komen te hangen.
Wij wensen jullie nog heel veel mooie belevenissen en veel plezier samen.
Groetjes, Jeroen en Francien -
29 Juli 2011 - 06:50
Roel Kersjes:
hallo Jeroen en Francien.
ja we hadden al het een en ander gehoord. er is weer genoeg gebeurt. leuk om wat van jullie te lezen. hier gaat het nog steeds uitstekend. bedankt voor jullie reactie en tot over een paar weken weer in greffelkamp tot dan
Groet Karel en Roel