Zondag 24 Juli - Reisverslag uit Chengdu, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu Zondag 24 Juli - Reisverslag uit Chengdu, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu

Zondag 24 Juli

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

25 Juli 2011 | China, Chengdu

Zondag 24 Juli
Zo en wat zal er vandaag op het programma staan. Rustig aan dun want ja zondag rustdag. Eerst rustig opstarten. Naja ik dan pa was er weer op tijd er op uit getrokken om rond te kijken. Bij terugkomst van pa samen even fruithapje eten. lekker peren van de plaatselijke markt. Het fruit hier is echt geweldig eten dus dat was weer smullen. Daarna naar het Peoples park toe geweest. De metro in en op naar het park. We dachten eerst dat het ongeveer wel het zelfde zou zijn als wat wij normaal al gezien hebben in de stad en zo grote groepen mensen dansen en tai sjie beoefening. Het bleek toch echt heel anders te zijn. Overal stonden groepjes mensen met een geluidsinstallatie. Onder het motto niet mooi maar wel hard. Iedereen probeerde elkaar te overstemmen. Het ging van karaoke in het park tot aan kleine vorstellingen. compleet muziek orkest met zanger en zangeres, kleine theater voorstellingen. Erg leuk om allemaal te zien. Ook al kon je niet verstaan wat er gezegd werd was het nog steeds wel leuk om naar te kijken. ook waren er wat mensen die muziek draaide en dat er dan de mogelijkheid was om te dansen. De mensen daar wouden meteen dat pa en ik ook mee deden en mee danste. Hebben we niet gedaan want we hadden al genoeg bekijks. Een man die nog wel een aardig woordje engels kon kwam met een zelf getekende kaart naar ons toe en daarop moesten we dan aanwijzen waar wij vandaan kwamen en ook meteen de vraag hoe groot wij waren. Stonden meteen een hoop mensen omheen want alles wat we zeiden werd ook meteen naar het chinees vertaald. En tja je voelt hem al aankomen de wel bekende foto shoot moest er ook weer van komen. Men een hele lading mensen die dag op de foto geweest. De meeste vroegen nog netjes of ze een foto mochten maken of met wat handgebaren en wijzen. Sommige maakte heel stiekem een foto althans dat dachten zij dat wij dat niet door zouden hebben. Maar je merkt het snel genoeg wanneer er weer eens een mobieltje wel heel lang naar je gericht staat en mensen naar het scherm aan het staren zijn om te zien of ze je wel er goed op kunnen krijgen. Dat is het begint nu wel een beetje vervelend te worden. De mensen die stiekem een foto van je maken heb zelf toch liever dat ze het vragen ook al is het maar met gebaren. Hebben ook echt de chinees uit gehangen. In het peopels park, in een theehuis, theedrinken. Was wel apart thee had een aparte smaak maar was niet verkeerd. Rustig een uurtje blijven zitten en thee drinken heerlijk. Beetje kijken naar de diversiteit aan mensen die er voor bij komen en lekker hangen in de stoel. Weer terug gegaan naar ons hostel. Hier nog een tijdje aan het skypen geweest met pim en jonty. En ook nog even de rest van de familie gezien en gesproken inclusief hond max. was wel even leuk om weer met wat vrienden en bekende te praten. Daarna nog even avondeten benden in het restaurant van het hostel. Biertje drinken want ja het is schuttersfeest dus daar moet er natuurlijk ook eentje op gedronken worden. Verder voor iedereen een goed schuttersfeest toe gewenst.

Groet Karel en Roel

• 25 Juli 2011 - 08:22

Maartje En Mike:

Hallo daar aan de andere kant van de wereld! Had weer even niet meegekregen wat er allemaal gebeurt hier in de buurt, maar hoorde gisteren op het schuttersfeest dat jullie alweer vier weken in China zitten en een site hebben. Vanochtend dus meteen maar even opgezocht en jullie verslagen gelezen, erg leuk! Ben wel een beetje jaloers...haha. Geniet ervan daar en wij drinken er vandaag nog één op jullie, het feest met HIKE is top!

Hartelijke groeten,

Maartje en Mike

• 25 Juli 2011 - 08:45

Loes:

Hoi nog wel 3 verslagen achter elkaar, leuk om te lezen en steeds meer het gevoel, wat geweldig dat jullie dit samen mee mogen maken echt GEWELDIG!Het schuttersfeest is gezellig ik heb er al een op jullie gedronken en het smaakte goed.
    Liefs mij.

• 25 Juli 2011 - 10:04

Roel Kersjes:

Halo Maartje en Mike, Leuk om een reactie van jullie te lezen, we zijn nu net aangekomen in Chongqing en het is hier nu 36 graden. voor morgen 40 dus geen gekke dingen doe. groetjes en wens ze allemaal een goed schuttersfeest. Karel en Roel.

• 25 Juli 2011 - 10:08

Roel Kersjes:

Hoi Loes, we zijn goed aangekomen met de trein, het reizen hier met de bus is een ander verhaal maar we zijn er. groet ook aan Carlijn. doeiii Roel en Karel.