Berg beklimmen - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu Berg beklimmen - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu

Berg beklimmen

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

18 Juli 2011 | China, Peking

Zondag 17 juli
En daar gaan we weer met de zelfde groep als gister avond naar de bergen. Niet van die kleine heuveltjes die we in Nederland hebben maar van die goeie grote bergen. Aangekomen zijn we naar de verkeerde kant van de berg gereisd dus we konden weer naar de andere kant. Het was wel erg prijzig voor het omhooglopen van de berg vroegen ze 180 Yuan. Dat is best veel. Maar hier heb ik het ook weer voor elkaar gekregen de vrouw achter de balie geloofde niet dat mijn OV kaart mijn schoolkaart was. Had ze ook helemaal gelijk in maar voet bij stuk gehouden en heb uiteindelijk de kaart voor 100 Yuan gekregen. Kijk dat was alweer een mee valer. En daar gaan we dan alle mannen s hert uit en lopen maar. Na drie kwartier had pa het al helemaal gehad. Was ook niet echt verwonderlijk het stuk wat wij liepen was erg stijl en ook zeer vermoeiend twee van de jongens liepen al een stukje vooruit dus ik met de Deense meid verder lopen. Pa zei dat hij weer terug zou gaan naar beneden en daar de bus terug naar het hostel zou nemen. Dit was echt jammer en niet alleen ik baalde maar ook de Deense dame vond het niet leuk dat pa weer terug ging. Maar daar gingen we dan hup de berg op. Het uitzicht is niet te beschrijven. Ook al zijn de foto`s nog zo mooi het is niks vergeleken met het geen dat we tijdens onze tocht gezien hebben. De Kwaaknaat was ook nog aanwezig. Wist niet dat de familie zulke grote kanjers had. Deze waren groter dan twee handen naast elkaar met de vingers gespreid! We stonden op meer dan 50 meter afstand en we konden de hele familie zien zitten. Hoe hoger we kwamen ook hoe meer trappen en kwamen. Op sommige stukken waren de treden zo groot dat je nog net je tenen er op kon zetten meer paste niet. Onder weg nog een stuk water meloen gegeten echt niet te geloven hoe lekker het fruit hier is niet te vergelijken met thuis. De vruchten hier zijn geweldig om te eten zo vers en zoet. Uiteindelijk boven aangekomen op de top op een hoogte van 2154,9 Meter hadden we een geweldig uitzicht over het hele dal dat we gelopen hadden en de rest van de bergen. Het was een geweldig gezicht. Echt prachtig. Hebben daar verschillende foto`s gemaakt en toen op naar de kabelbaan weer terug naar beneden. Hier stonden we te wachten en toen belde pa mij opeens. Hij stond in de rij te wachten voor de kabelbaan. Ik dacht eerst dat hij ook met de kabelbaan naar boven was gekomen maar dat bleek niet zo te zijn hij heeft de hele tocht gelopen maar dan op zijn eigen tempo. De Deense dame en ik stonden te schreeuwen in de rij omdat we het alle bij echt geweldig vonden dat pa toch naar boven was gekomen en dan ook nog eens lopend. We voelde ons alle bij best rot dat pa de tocht niet kon maken en daarom waren we ook echt blij dat hij het toch gered heeft. Dit was echt fantastisch. Weer aangekomen op ons hostel daar eerst eens goed douchen want het wat echt een zware trip en een douche was ook echt wel noodzakelijk. Beneden in het restaurant nog wat gegeten gepraat met de rest van de groep. Het was een geweldig dag en dit zal ik niet snel vergeten. Pa die zeg t dat hij naar beneden gaat en terug naar het hostel en dan toch boven aan de top van de berg staat en dit ook nog eens gelopen heeft. Echt geweldig. Ik had het niet verwacht en ben echt trots op mijn ouwe heer dat hij hem dit kunstje toch geflikt heeft en zelfs een aantal van de andere van de groep echt versteld heeft laten staan met een woord. SUPER!!!!!!!

Groet Karel en Roel

• 17 Juli 2011 - 19:35

Fam. Hendriksen:

Hoi, ook wij volgen jullie, mooi om al die verhalen te lezen wat een ervaring! Geniet ervan. Wij vieren hier vakantie, met regenbuien van de laatste en de komende dagen. Groetjes Fam. Hendriksen

• 17 Juli 2011 - 22:36

Joop En Astrid:

Hallo Karel en Roel

Het is nog steeds leuk om het reisverslagte volgen en te horen of te zien wat jullie allemaal doen

gr. Joop en Astrid

• 18 Juli 2011 - 06:54

Loes:

Hee mannetje wat een owerwinning voor jezelf,niet opgeven maar rust nemen en doorgaan, Super Kanjer!
    Roel wat een ervaring toch zo,en mooie stukjes om te lezen.Hier is het 16 graden en regen heel veel regen.
    Liefs,mij

• 18 Juli 2011 - 19:20

Fam. Reintjes:

Hallo,
    Leuk om al die verhalen te lezen en foto's te kijken.
    Groetjes Fam. Reintjes.

P.S leuke vriendin roel haha.

• 19 Juli 2011 - 04:52

Roel Kersjes:

hallo fam Henderiksen, leuk weer wat te lezenen het gaat hier prima.
    Roel en Karel

• 19 Juli 2011 - 04:54

Roel Kersjes:

Ha die Joop en Astrid, we blijven nog een poosje hier het is goed vol te houden, Groetjes Roel en Karel.

• 19 Juli 2011 - 04:56

Roel Kersjes:

Hallo Loesje, hier is het weer geweldig, lekker bakken in de Zon.
    Kom moar disse kant op. Kus Roel en Karel.

• 19 Juli 2011 - 05:01

Roel Kersjes:

Ha die Paul en Wilma, Het gaat prima hier en de computer doet het goed, we hebben nog geen problemen met het besturings systeem gehad, Groeten thuis en tot ziens.
    Roel en Karel