Dumplings maken
Door: Karel
Blijf op de hoogte en volg Roel
16 Juli 2011 | China, Peking
Vandaag is het een rustdag geworden, de temperatuur is hier overdag tussen de 36 en 38 graden, en is niet echt uitnodigend voor grote activiteiten. Vandaag de treinkaartjes besteld voor de volgende reis naar Chengdu, de treinen zitten op dit moment overvol omdat de Chinezen nu ook vakantie hebben en het is dus moeilijk om aan kaartjes te komen. Het hostel gaat dit voor ons regelen voor een kleine vergoeding dus we hopen er het beste van. Voor morgen gaan we, ondanks de hoge temperaturen het terracotta leger toch maar bezoeken, en dat word weer een behoorlijke busreis met de lokale busonderneming. Roel heeft het hostel in Chengdu geregeld en als de treinkaartjes er op tijd zijn gaat dat vast lukken. De avond hebben we doorgebracht met een cursus dumplings maken. Zie het als deegbolletjes met een vulling, de een met groente en de ander met varkensvlees, natuurlijk allemaal goed gekruid. Het maken was goed te doen maar dan moet de boel nog dichtgevouwen worden, wat leid tot de meest rare modellen. Hier zijn we een mooie tijd mee zoet geweest en toen alles ingepakt was ging de hele handel in de warme olie. En daarna ETEN met een sausje van knoflook, uien en verschillende pepers wat allemaal zwemt in een beetje olijfolie. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen voor de Stoel gang . Werkt hier prima. En natuurlijk doe je hier de nodige contacten op want er is altijd wel iemand om een praatje mee te maken en een biertje mee te drinken. Verder is alles rustig hier dus tot morgen dan maar, dan gaat Roel het verslag er in kloppen. Groeten van ons beiden uit Xian China. Roel en Karel. ( Goed Goan Allemoal ).