De Grote Muur - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu De Grote Muur - Reisverslag uit Peking, China van Roel Kersjes - WaarBenJij.nu

De Grote Muur

Door: Karel

Blijf op de hoogte en volg Roel

01 Juli 2011 | China, Peking

Donderdag 30 juli, 2011 De Grote Muur
Vandaag het bezoek aan de grote muur, vertrokken met 20 gasten van diverse hostels voor een trektocht van iets meer dan 6 KM over de muur. Het vervoer was prima geregeld, een bus met airco, dus goed vol te houden en na een kleine 2 uur zijn we er aangekomen. Het had s’nachts geregend dus het zicht was vrij helder maar met een hele hoge luchtvochtigheid, en de bergen er omheen zijn allemaal begroeid met bomen en struiken, een prachtig gezicht, mooi groen, maar dan begint de trektocht. 22 wachttorens beklimmen voor de 6 km er op zit, op een deel van de muur dat nog in de oorspronkelijke staat is en noch niet gerestaureerd is, een echte hike want alles bestaat uit, trap op en trap af waar van veel delen meer lijken op bergbeklimmen en afdalen als op traplopen. De hele tocht samen op getrokken met 4 van oorsprong Duitsers waar van 2 uit Australië en 2 die werken en wonen in Hongkong. Aan het eind van de tocht gekomen waren we allemaal waternat bezweet en een kleine 3 uur verder. Rustpauze genomen wat ook wel nodig was en dan de bus weer in, waar na een half uur het grootste deel al lag te slapen van de inspanning die er geleverd was. [ dit is echt iets voor de hele scouting ploeg van roel om eens te doen.]. Na dat we teruggekomen waren zijn we gezamenlijk met ons zessen wezen eten. HOTPOT. Met drie man de keuken van het restaurant in en aanwijzen wat er allemaal op tafel moet komen. Voor 33 yuan per persoon gegeten tot we rond waren, wat neerkomt op 3,5 euro pp. En dan heb je ongeveer 2 uur aan tafel gezeten, om van alles uit te proberen, vele sauzen van zoet tot zuur en scherp . na afscheid genomen te hebben van de reisgenoten van deze dag zijn we teruggegaan naar ons hostel voor een geweldige nachtrust. Welverdiend.
Groet Roel en Karel

• 01 Juli 2011 - 04:44

Roel Kersjes:

Bij deze willen we iedereen die een reactie achterlaat, bedanken , Geweldig en tot ziens,
    Roel en Karel

• 01 Juli 2011 - 12:32

Pim:

Ej Roel en Karel,

Leuke foto en zo te horen elke dag wel weer leuke activiteiten. Die muur kunnen we met scouting best wel eens beklimmen alleen moeten we dan misschien een groepskampof Pitoka in China gaan organiseren ofzo ;) !

Veel plezier nog in het grote China!

Pim en fam.

• 01 Juli 2011 - 13:08

Roel Kersjes:

hoi pim

haha ach is misschien wel iets om met de stam te doen als we genoeg geld hebben XD het land is niet zo heel duur dus zou best kunnen :P volgende vergadering dan maar eens voorstellen XD bedankt voor de reactie echt leuk om wat van je te horen.

Groet Roel